Medieomtale

 

"Næringslivskvinner fikk økt selvinnsikt"
Budstikka 2011

"Ros til kvinnelig mentorprogram"   
Budstikka 2009

"Utvikler kvinnene" 
Budstikka 2005

"Hva oppleves som karriere hinder for kvinner"  
Bizwoman 2001

"215 par ut"
Næringslivets Ukeavis 2000

"Mentor lærer også"
Økonomisk Rapport 2000

"Kan kvinner bygge nettverk?"
Business Computing

 
Solveig hjalp meg til å beslutte de riktige strategiske valgene i oppstartsfasen av nytt firma.  Når frustrasjonen om hvilken strategi og veivalg som var viktig, var Solveig en god lytter som stilte spørsmål som ledet meg videre mot målet.  Vi møttes jevnlig over to år.  I denne perioden lærte jeg å kjenne Solveig som en målrettet, raus og diskre person.  Hun er tålmodig, kunnskapsrik med et stort og godt kontaktnett.  SOlveig er snill og omtenksom, ett godt menneske.  Uten henne som samtalepartner i oppstarten, er det ikke sikkert jeg hadde blitt kåret til "årets gründer 2016".
 
- Grethe Fjørtoft, Gründer, eier og daglig leder av Barnehagematen.no og Skolematen. no
 
---------------------------------------------------------------
 
TIl sist - TAKK for godt samarbeid!  Er på alle måter veldig fornøyd med alt du bidro med.  Veldig hyggelig å bli kjent med deg, Solveig.
 
- Ragnhild Samset Johannessen, Navet Næringshage
 
----------------------------------------------------------------

Jeg var så heldig å få Solveig som min mentor, hun har inspirert meg og hjulpet meg å tenke gjennom hva jeg står for og hva som er viktig for meg når jeg skal ut i arbeidslivet. Solveig har vært veldig flink til å lytte, stille gode spørsmål, og satt ting i perspektiv. I tillegg har hun alltid vært tilstede, gitt av sin kunnskap og engasjert seg, noe jeg setter veldig pris på.Vi har hatt mange lange og flott samtaler, som har betydd mye og som jeg kommer til å savne.

Takk for det fine og lærerike året vi har hatt!  

Hanne Cornelia Tvedt

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Solveig Sikkeland bidro med sin kompetanse som coach og bedriftsrådgiver i en episode av Luksusfellen på TV3 i 2011.

Deltageren i programmet var selvstendig næringdrivende, og Solveig fikk henne i tillegg med i et mentorprogram der hun ble fulgt opp videre. I programmet ga Solveig tydelige og fine råd, og vi i redaksjonen satte stor pris på samarbeidet. 

- Marit Dahlviken Hagen, Produsent, Rubicon TV

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg hadde gleden av å samarbeide med, og jobbe for, Solveig Sikkeland i perioden 01.08.98 til 31.12.99. Solveig var da prosjektleder, engasjert av NHO for det som fortsatt er Norges største mentorprogram, Oppdagelsesreise – et mentorprogram. Programmet er nå en fast del av AFFs lederprogramtilbud. 

Å jobbe for og med Solveig er et privilegium. Hun setter klare mål, er direkte, tydelig og resultatfokusert. Som leder inspirerte hun meg til å yte mitt aller beste og tørre ta utfordringer som virket i overkant store. Uten Solveig positive "pushing" hadde jeg ikke i dag hatt foredrag og seminar som en viktig del av min jobb portefølje. Som person er hun raus og "openminded", med glimt i øyet og høy toleransegrense for barsk humor. Hun har vært en helt vesentlig faktor i å utvikle NHOs mentorprogram fra dets spede start til å bli benchmarkingmodell for mentorprogram i Norge. Gjennom sin væremåte og jobberfaring har Solveig utviklet et unikt og stort nettverk. Det er en glede å fortsatt være del av det nettverket.

- Bente Helenesdatter Pettersen, PERSONA GRATA 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tusen takk for at jeg har fått lov til å bli kjent med deg. Du er en person som har fått meg til å åpne øynene og virkelig se alle mulighetene som ligger for mine føtter. Du har fått meg til å bli trygg og sikker på de beslutningene jeg har tatt både når det gjelder skole og privatlivet. Du har fått meg til å smile selv om dagen har vært trist og grå.

Tusen takk for at du er den du er, Solveig. Håper vi kan ha kontakt i fremtiden. Hilsen din adept året 2007-2008.

- Helene Svalestad

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I perioden 1997-2001 var Solveig leder for prosjektet Oppdagelsesreise - et mentorprogram. Dette mentorprogrammet var selvfinansierende og en viktig del av NHO`s kvinnesatsing. Solveig var ansvarlig for design av programmet, markedsføring og rekruttering av deltagere. Programmet hadde i alt 430 deltagere fra i alt 99 virksomheter innenfor både privat og offentlig sektor. Solveig fulgte opp deltagere og bedrifter på en meget behagelig og troverdig måte, noe som medførte at gjennomføringen av programmet ble svært vellykket.

NHO`s mentorprogram var et av de første mentorprogrammene i Norge, hvilket innebar store faglige utfordringer og krav til kreativitet.

Solveig har stor arbeidskapasitet og leverer alltid i henhold til avtaler og instrukser. Hun er svært behagelig å samarbeide med og er en person du alltid kan stole på. 

- Marit Wiig, direktør i NHO (1995-2000)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg arbeidet med Solveig på oppdrag for GARANTI Eiendomsmegling på et 2 årig coachingprogram. Programmet bestod av fellessamlinger med teori knytte til coaching og individuelle coachingsamtaler. Solveig hadde det administrative hovedansvaret. Meget gode tilbakemeldinger både fra ledelsen i GARANTI og den enkelte ga selskapet et løft. Solveig arbeidet strukturert og målrettet og fikk god innsikt i hva den enkelte hadde som utviklingspotensiale. Jeg arbeider gjerne med henne igjen.

- Torill Broch Seeberg, Riktig Klok AS

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Solveig Sikkeland  | Tlf.: 900 88 133 | solveig@sikkeland.no